Andre amerikanske krige

Golfkrigen

Golfkrigen blev udkæmpet af USA i koalition med 34 andre nationer som modsvar til Iraks invasion og erobring af Kuwait. Krigen er også kendt som den første Irakkrig. Modsat Vietnamkrigen var Golfkrigen relativt kort, da den kun varede seks måneder og 27 dage (2. august 1990 til 28. februar 1991).

Som noget nyt kunne TV nu sende direkte billeder fra krigens frontlinjer. Men medierne blev kontrolleret af USA’s militær  for at undgå den samme reaktion fra offentligheden som under Vietnamkrigen. Nyhederne blev domineret af optagelser af det avancerede militærudstyr, der blev brugt i krigen, og ikke af rapporterne om de følgeskader, som våbnene førte med sig.

Golfkrigen var den sidste krig, hvor militæret effektivt kunne kontrollere medierne og den internationale dækning. En sådan grad af militær censur er svær at have i dag på grund af internettet, da informationer nu kan spredes fra utallige forskellige kilder.

Krigen i Afghanistan

Krigen i Afghanistan startede i oktober 2001 efter terrorangrebet den 11. september på amerikansk grund. Krigen var et forsøg på at bekæmpe Taliban-regimet...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind