Historisk baggrund

Fransk Indokina og den første indokinesiske krig

Vietnamkrigen har rødder i det 19. århundrede. I den periode blev Vietnam kontrolleret af den franske regering, ligesom Cambodia, Laos og Kwang-tshóu-wan blev det. De blev set som koloniterritorier, og sammen formede de Fransk Indokina.

Under 2. verdenskrig blev Fransk Indokina invaderet af japanske magter. Japanerne regerede området gennem Bao Dai, som var Annams hersker, og landet blev kendt som Vietnam.

Efter Japans overgivelse i slutningen af 2. verdenskrig, trak de japanske styrker sig tilbage fra Fransk Indokina, og Frankrig havde intentioner om at genindføre deres styre. Men inden de forlod landet tilbød japanerne hjælp til deres tidligere fjende Viet Minh, som blev ledet af den vietnamesiske revolutionære kommunist Ho Chi Minh. Han kæmpede for Vietnams uafhængighed. Det vietnamesiske oprør mod det franske styre eskalerede og blev til den første indokinesiske krig.

Krigen begyndte i Fransk Indokina den 19. december 1946 og varede til 20. juli 1954. Konflikten spredte sig til hele landet (og videre til Laos og Cambodia), men de fleste kampe foregik i N...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind