Vi skal tage Danmark og Dannebrog tilbage

I denne opgavehjælp kan du få hjælp til at analysere Pernille Skippers debatindlæg “Vi skal tage Danmark og Dannebrog tilbage”, som indgik i Opgave 3 i eksamen i skriftlig Dansk A på HHX fra den 17. december 2019.

Udover hjælp til analyse kan du også få et overblik over de synspunkter, som bliver præsenteret i teksten, samt idéer til din vurdering.

Præsentation af teksten

Titel: Vi skal tage Danmark og Dannebrog tilbage (2018)
Afsender: Pernille Skipper
Genre: Debatindlæg

Pernille Skipper er politisk ordfører for Enhedslisten, et politisk parti på den yderste venstrefløj. Enhedslisten har ikke en egentlig partileder. Det betyder, at den politiske ordfører varetager mange af de funktioner, som en partileder normalt ville tage sig af.

I 2018 skrev Pernille Skipper dette debatindlæg til Jyllands-Posten, hvor hun kritiserede Dansk Folkeparti – både i forhold til partiets konkrete politik og deres markedsføring af den, hvor de ifølge Skipper prøver at forbinde de fælles danske symboler (særligt Dannebrog, som direkte indgår i partiets logo) med netop deres politiske program.

Uddrag

Herunder kan du læse et uddrag fra vores opgavehjælp:

Skipper appellerer til logos ved at udpege selvmodsigelser hos partierne på højrefløjen

Skippers debatindlæg har især til formål at overbevise tilhængerne af de øvrige højrefløjspartier om, at DF’s tolkning af danskhedsbegrebet er problematisk, og at de øvrige højrefløjspartier (fx Venstre, Konservative og Liberal Alliance) ikke bør støtte op om det.

I den forbindelse prøver Skipper at appellere til logos ved at argumentere for, at de “såkaldt liberale partier” (l. 65-66) faktisk handler stik modsat deres egen ideologi, når de fx er med til at vedtage love om, hvordan folk må gå klædt, eller hvilke holdninger det er acceptabelt at have. På den måde prøver Skipper at påvirke modtagernes fornuft, så de kan indse, at det egentlig ikke er særlig liberalt at støtte op om DF’s politiske projekter om ensretning af mennesker og kultur. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Vi skal tage Danmark og Dannebrog tilbage

[1]
Bedømmelser
  • 21-09-2020
    Givet af HHX-elev på 3. år