Venskabets betydning for unge

I denne opgavehjælp hjælper vi dig med at skrive en analyserende artikel om venskabets betydning for unge. Opgaven stammer fra skriftlig eksamen i Dansk A på HF d. 21. maj 2021. Den tager udgangspunkt i første afsnit af dokumentarserien Se mig når du sover, der er instrueret af Mads Salbæk og Tessa Hoder. 

Den analyserende artikel går ud på at lave en analyse og fortolkning af dokumentaren, hvor du bl.a. undersøger, hvordan iscenesættelse og brug af filmiske virkemidler bliver anvendt til at karakterisere drengenes venskab, herunder hvordan den kreative proces hjælper dem med at håndtere deres personlige udfordringer

Udover analysen og fortolkningen indeholder vores opgavehjælp et resumé af dokumentaren. Vi hjælper dig også til at forstå opgaveformuleringens krav og lave en perspektivering til lignende eksempler fra litteratur, film eller artikler. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag af vores opgavehjælp:

Klipning

Dokumentaren bruger parallelklipning til at vise Frederiks og David meget forskellige morgenrutiner og personligheder (01:18 til 04:14). Parallelklipning vil sige, at der klippes mellem to sideløbende handlingsforløb. 

Som nævnt under Iscenesættelsen af venskabet, bidrager parallelklipningen til at iscenesætte vennerne som hinandens modsætninger. Vi klipper fx fra den ansvarlige David, der arbejder på duoens musik og forsøger at ringe Frederik op, til Frederik, der afslappet ryger en joint i bar overkrop (02:29-03:26). Når de to situationer stilles op over for hinanden, træder drengenes forskellige personligheder klart frem.

Dokumentaren anvender desuden krydsklipning under drengenes samtaler, hvor der klippes fra den enes ansigt til den andens ansigt. Det ser vi under samtalen på havnen, hvor drengene taler om deres musik, fremtidsplaner og følelser. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Venskabets betydning for unge

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.