Veninder

Her får du hjælp til at analysere og fortolke novellen “Veninder”. Novellen er skrevet af Camilla Christensen og i 1996 udgivet i novellesamlingen Stjernebørn.

Analysehjælpen giver dig et resumé af teksten og gennemgår de centrale elementer i analysen. Derudover får du også hjælp til at fortolke teksten.

Uddrag:

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Festen er en flugt fra virkeligheden

Når de to veninder opsøger vilde fester, som deres tur til Hamborg er udtryk for, så kan det læses som en flugt fra virkeligheden. De opsøger festen og rusen for ikke at konfrontere sig selv med, at deres liv i virkeligheden er ulykkelige og ensomme. I løbet af handlingen går det op for dem, at deres vilde liv er en afgrund.

Messy sætter ord på det i en sammenligning mellem deres liv og filmen Thelma and Louise

Har du set den der film, Thelma og Louise? Hvor de til sidst kører ud over en afgrund i Grand Canyon? spørger hun. Jeg ryster på hovedet og klemmer hendes hånd igen.

I filmen tager to kvinder et afbræk fra deres hverdag for at opsøge friheden sammen. Thelma udsættes for et voldtægtsforsøg, men Louise skyder voldtægtsmanden inden. Det gør deres afbræk til en flugt, hvor de til sidst vælger at køre i døden sammen, frem for at vende tilbage til deres hidtidige tilværelse. 

Bet forstår ikke præcis, hvad Messy mener. Men når hendes sammenligning læses i sammenhæng med hendes afsluttende selvmord, giver den mening. De to kvinder er ikke blevet “fundet” og de kan ikke slippe væk fra den tilværelse, de er fanget i. Festerne hjælper ikke, men driver dem blot tættere på afgrunden.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Veninder

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.