Vejledning til e-mail i Engelsk

I denne vejledning kan du få hjælp til email-opgaverne, som indgår i de skriftlige eksamener i Engelsk A på HHX og Engelsk B på EUX . Selvom vejledningen især er rettet mod eksamen, kan mange af rådene dog også være generelt nyttige, hvis du er blevet bedt om at skrive en e-mail i en anden sammenhæng.

Email-opgaverne har typisk et forretningsmæssigt fokus. Det kunne fx være en bestilling af en sending varer, en opfordring om at indlede et forretningssamarbejde, eller en klage over en manglende eller forkert levering. Du får desuden altid information om, hvem modtageren er, og hvem du skal forestille dig at være som afsender.

Når du besvarer opgaven er det vigtigt, at du kommer gennem alle de punkter, som opgaveformuleringen beder dig om at inkludere, og samtidig sørger for at flette eventuelle obligatoriske elementer ind. Du skal desuden være opmærksom på at bruge en passende sproglig stil i forhold til at formulere forretningsmæssig kommunikation, som samtidig passer til afsender-modtager forholdet. Du kan få gode råd til alt dette i denne vejledning.

Hvis du har brug for hjælp til nogle af de andre opgavetyper, som man kan møde i forbindelse med sprogopgaverne (“Delprøve 1”), så kan du læse vores overordnede Vejledning til Delprøve 1.

Uddrag

Nedenfor kan du se et uddrag fra vores vejledning:

Obligatoriske ord og vendinger

Du får normalt en liste over seks ord eller vendinger, som skal bruges i din besvarelse. Du bliver samtidig bedt om at fremhæve de seks ord med fed eller farvet skrift, når du bruger dem.

Det er forbudt at ændre i de seks ord - du må altså ikke fx bøje et verbum i en anden tid, eller ændre et substantiv fra ental til flertal. Den eneste tilladte ændring er at lave stort begyndelsesbogstav (men selvfølgelig kun, hvis du placerer ordet et sted, hvor det kræves).

De seks ord og vendinger er typisk udvalgt så de passer fint sammen med de punkter, som skal indgå i din mail. Der kan dog være nogle grammatiske udfordringer, når ordene helt konkret skal bruges - fordi du skal have styr på, hvordan man placerer dem korrekt, og hvilke andre ord, de kan optræde sammen med. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Vejledning til e-mail i Engelsk

[1]
Bedømmelser
  • 02-02-2021
    Givet af HHX-elev på 3. år