Podcast

Her kan du høre vores podcast om Anders Thomas Jensens kortfilm “Valgaften” (1998). I podcasten taler vi om, hvordan filmen kan forstås og tolkes. Dermed får du en god introduktion til den, som kan hjælpe dig med at lave din egen analyse og fortolkning.

Medvirkende

Jon Ottov Duus, cand.mag i Filosofi og Engelsk og redaktør i Dansk på Studienet.

Michael Balle Jensen, cand. mag. i Dansk og Filosofi og redaktør i Dansk på Studienet.

Vært: Signe Kroman Palsøe.

Uddrag 

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Han er meget hurtig til at snakke om, hvor godt et menneske han er. Og han er samtidigt også meget hurtig til at dømme andre mennesker. Hans ven Carl, på værtshuset, siger, at han ikke har lyst til at drikke en mexicansk øl, og så er Peter meget hurtig til at dømme ham som racist på den baggrund og langer også ud efter bartenderen, som finder sig i at høre på de her ting og derfor også må være racist. Så han er meget overbevist om sin egen godhed og samtidigt meget hurtig til at dømme andre mennesker. 

[...] Det er en også en film, der er rigtig god til at bruge virkemidlerne til at understøtte stemning. Hvis man skal analysere den, så skal man gå ind at kigge på sådan noget som kameravinkler. I den indledende scene, hvor han beskylder sine venner inde på baren for at være racister, der er der brugt reaktionsskud, hvor man ser, hvordan de reagerer på det, han siger. Men også en skiften mellem frøperspektiv og fugleperspektiv for at understrege konflikten. Med frø virker man mægtig og skræmmende og med fugl virker man lille og undseelig og ikke særligt skræmmende. Vi ser det også, da han når hen til valgstedet, så er det filmet skråt ovenfra…...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind