[0]

Under bæltestedet

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere og fortolke kortfilmen ”Under bæltestedet”. Kortfilmen er instrueret af Alexander Kølpin i 2006. Spilletid 00:10. 

Vi giver dig et resumé af filmen og gennemgår de centrale elementer i analysen. Vi kommer ind på filmens dramaturgi i form af opbygning, personer, dialog og miljøer. Vi ser også på de filmiske virkemidler, symbolik og modsætninger.

Du får også hjælp til fortolkningen. Hvis du har brug hjælp til at komme i gang med din analyse, kan du læse vores arbejdsspørgsmål.

Du kan også lytte til vores podcast, hvor vi går i dybden med filmen.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Titlen har flere betydninger

Titlen ”Under bæltestedet” har flere betydninger. Når noget foregår ’under bæltestedet’, så er det af seksuel natur. Titlen henviser altså dels til det seksuelle spil, der er i novellen. Det seksuelle spil bliver især fremstillet gennem billeder af personernes ben – altså billeder, der viser dem under bæltestedet. 

Derudover henviser titlen også til udtrykket ’at slå under bæltestedet’. Udtrykket henviser til boksning, hvor det bliver betragtet som fejt og forbudt at slå sin modstander under bæltestedet – dvs. i skridtet. 

Udtrykket kan også bruges i overført betydning. F.eks. er en bemærkning under bæltestedet, hvis den er fej og tarvelig. Det er f.eks. under bæltestedet, når Søren begynder at tale om Mikkels impotens foran Naja – det er et fejt og tarveligt træk for at vinde kampen om hendes opmærksomhed.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Under bæltestedet

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.