Under bæltestedet

Her kan du høre en podcast, som giver dig hjælp til at analysere og fortolke kortfilmen ”Under bæltestedet”. Kortfilmen er instrueret af Alexander Kølpin og udkom i 2006. Den har en spilletid på 10 min.

Podcasten giver dig en grundig indføring i, hvordan du kan gribe dit arbejde med teksten an. Du kan både bruge podcasten, hvis du skal skrive om teksten eller forberede dig til en time.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Det er lidt mærkeligt. Til at starte med bliver hun spurgt, om hun stadigvæk elsker mad. Det gør hun, hun elsker at spise. Og de lidt underlige bemærkninger kalder også på at blive læst symbolsk, og det kommer vi til lidt senere. Hvis hun er karakteriseret, så er det måske som en slags man-eater. Hu har også taget nogle markante farver på og bliver forbundet med nogle markante farver. Men ellers er hun sådan lidt gådefuld. Man er lidt mere distanceret over for hende.

Men det kommer til at betyde noget, det med hendes forhold til de to mænd og de signaler, hun giver i løbet af handlingen. Det er også med til at styre konflikten, at Søren egentlig havde en idé om, at de nærmest var sammen allerede. Så bliver det udfordret af, at hun kender Mikkel fra tidligere, og de begynder at flirte rimeligt voldsomt. Det er også det, der til sidst får Søren til at eksplodere og konfrontere de andre, så de faktisk går.

[…] Det er, som om de her tre personer er sat i scene midt ude på et gulv. Vi får også billedet ovenfra flere gange, hvor man kan se gulvet. Der kommer en tjener hen et par gange i løbet af filmen, men tjeneren er meget i baggrunden. Så det er, som de er sat ind midt på en scene og ikke kun er på en restaurant. Så spillet imellem dem bliver det centrale.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Under bæltestedet

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.