Eksempelbesvarelser til Tysk

Har du brug for inspiration til at skrive din opgave i Tysk fortsættersprog A? Vil du gerne se, hvordan en eksemplarisk besvarelse af et eksamenssæt ser ud? Så kan Studienet hjælpe dig!

Her har vi samlet vores eksempelbesvarelser til eksamenssæt i skriftlig Tysk fortsættersprog A. I sættene besvarer vi alle opgaver til et klokkeklart 12-tal, så du kan se, hvordan det kan gøres og lade dig inspirere, når du selv skriver afleveringer i tysk!

Hvad indeholder besvarelserne?

Herunder kan du læse, hvad du får, når du downloader én af Studienets eksempelbesvarelser til Tysk fortsættersprog A på STX eller HHX.

Tysk fortsættersprog A - STX

I hver besvarelse til STX finder du vores eksemplariske bud på begge de to underopgaver i opgave 1: En oversættelse (Übersetzung) og en sammenfatning (Zusammenfassung).

Opgave 2 besvarer vi med 300 ord, så du kan se, hvordan du laver en god, fyldig besvarelse på perfekt tysk, der indeholder alle underdelene i spørgsmålet.

Alle underopgaverne i Opgave 3 besvarer vi med 100 ord hver. Disse opgaver er typiske billedbeskrivelse, karakteristik, kommentarer til artikler og hovedteksten.

Tysk fortsætterspog A - HHX

I hver besvarelse til HHX finder du først vores bud på en sammenfatning på danske af eksamenssættet, så du kan se, hvordan det kan gøres..

I Opgave 2 besvarer vi begge underspørgsmål i hvert eneste opgavesæt. Her skal du typiske skrive et læserbrev eller en kommentar til et uddrag fra teksten eller et kort oplæg på tysk.

Til sidst viser vi dig, hvordan du skriver et handelsbrev i Opgave 3. Dette er ofte emails, hvor du skal korrespondere på tysk med en forretningsforbindelse i Tyskland og lave bestillinger, reklamationer, salgstilbud eller lignende.

Mere hjælp?

Du kan selvfølgelig også med fordel læse en af vores eksamensvejledninger til Tysk fortsættersprog A.

De hjælper dig med at forberede dig til eksamen, så du bliver helt klar. Den giver dig også et overblik over, hvordan eksamen er skruet sammen, så du ved, hvad der skal ske.