Tv-programmer manipulerer med os

Her kan du få hjælp til at arbejde med artiklen ”Tv-programmer manipulerer med os”, som er skrevet af Per Michael Jespersen. Vi kommer ind på synspunkterne i artiklen og ser nærmere på, hvordan Jespersen argumenterer for sine synspunkter. Vi giver også inspiration til at diskutere emnet, virkelighed og iscenesættelse i tv-programmer.

Analysehjælpen er særlig rettet mod Opgave 5 fra dansk skriftlig eksamen på stx den 18. maj 2017:

Kronik om virkelighed og iscenesættelse i tv-programmer

Skriv en kronik om virkelighed og iscenesættelse i tv-programmer. Din kronik skal indeholde en redegørelse for synspunkterne og en karakteristik af argumentationsformen i Tv-programmer manipulerer med os (tekst 2). Diskuter synspunkterne.
I denne opgave skal du anvende materiale fra internettet

Fakta om teksten

Afsender: Per Michael Jespersen, journalist
Udgivelse og dato: Udgivet i Politiken den 20. juli 2016
Genre: Debatartikel

Kort sammendrag

I ”Tv-programmer manipulerer med os” påstår Michael Jespersen, at mange virkelighedsnære tv-programmer skaber fordomme om andre mennesker på falsk grundlag. Når man ser reality-tv, forventer man, at programmerne skildrer virkeligheden. Men de er i mange tilfælde iscenesatte og giver derfor et forkert billede af den samfundsgruppe, som bliver skildret. Jespersen mener, at vi som tv-seere skal være kritiske. Han foreslår også, at man kan indføre en smileyordning, så det bliver nemt at gennemskue, i hvor høj grad et program er iscenesat.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Tv-programmer manipulerer med os

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.