Tinderbox (musikfestival) | Afsætning

Her finder du vores opgavehjælp til opgaven Musikfestival, der blev brugt til skriftlig eksamen i Afsætning A på HHX d. 1 december 2020.

Opgavesættet består af fem opgaver, der handler om Tinderbox og musikfestivaler i Danmark generelt. På de følgende sider forklarer vi dig, hvordan du kan løse de fem opgaver:

Her kan du se et uddrag fra Opgave 3

Musikfestivaler er også stærkt afhængige af de frivillige. Det er dem, der er med til at sætte pladsen op, stå i boder og oprydde og nedtage festivalen efterfølgende. De udfører et enormt stykke arbejde til gengæld for adgang til festivalen, hvilket er en markant lavere betaling end hvis festivalen skulle hyre arbejdskraft ind.

Her konkurrerer festivalerne både med hinanden, men også med sig selv. Festivalerne konkurrerer med hinanden om frivillige, da de frivillige formentlig ikke gider at bruge hele foråret og sommeren på at være frivillige. De vil sandsynligvis nøjes med at være frivillig på en, maks to, festivaler. Her kan det være et parameter, hvilken type festival det er. Smukfest og Roskilde ejes begge af fonde, hvor alt overskud går til næste års festival og velgørende formål. Man kunne forestille sig, at det var mere attraktivt at arbejde frivilligt for disse festivaler end Tinderbox og Northside, der er ejet af en amerikansk kapitalfond, Providence jf. bilag 6, der trækker et eventuelt overskud ud til sig selv.

Men festivalerne konkurrerer også mod sig selv, da der er risiko for, at de personer der ville have været frivillige vælger at købe billet i stedet. Det kan eksempelvis være, hvis årets program er særlig godt. Eller hvis mængden af arbejde man skal lave som frivillig er for høj eller ligger oveni den koncert, man gerne vil se.

At være frivillig kan være nogle studerendes eneste måde at have råd til at tage på festival. På den måde er der også en afhængighed den modsatte vej, der mindsker de frivilliges forhandlingsstyrke. Festivalerne har også mulighed for at erstatte frivillige med betalt arbejdskraft, hvilket gør dem mindre afhængige af frivillige, men det øger deres omkostninger.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Tinderbox (musikfestival) | Afsætning

[1]
Bedømmelser
  • 03-05-2023
    Givet af HHX-elev på 2. år