Skriv SRP om Vietnamkrigen

Introduktion

I denne sektion kan du få konkrete idéer til, hvordan du kan skrive en større skriftlig opgave (fx SRP, SSO og SRO), som omhandler Vietnamkrigen. Vi har skrevet denne sektion på dansk, fordi du normalt skal skrive de større skriftlige opgaver på dansk (også selvom de inddrager faget Engelsk).

Idéer til fag

Du kan inddrage en bred vifte af fag, når du arbejder med Vietnamkrigen.

Først og fremmest er Historie et oplagt valg, da Vietnamkrigen repræsenterer en markant periode i verdenshistorien, som samtidig har haft stor indflydelse på både senere krigsførsel og den folkelige opfattelse af krig. Engelsk kan give mening, fordi Vietnamkrigen var en voldsom periode i netop USA's historie, som samtidig har sat store aftryk i den amerikanske kulturarv. Samfundsfag kan inddrages, hvis du vil se på mekanismer i nuværende konflikter, som evt. kan sammenlignes med Vietnamkrigen.

Psykologi er nyttigt, hvis du ønsker at se på de psykologiske eftervirkninger af krigen, som de amerikanske vietnamveteraner oplevede. Mediefag kan være interessant, hvis du vil analysere film om konflikten, eller er interesseret i at studere, hvordan den daværende mediedækning af krigen var nyskabende i forhold til mediernes behandling af tidligere konflikter. Du kan endda inddrage Musik, hvis du ønsker at arbejde særligt med nogle af de protestsange, som blev store kulturfænomener i perioden.

Endelig kan naturvidenskabelige fag som fx Kemi eller Bioteknologi være relevante, hvis du er særligt interesseret i at undersøge mekanismerne ved den dioxinbaserede plantegift Agent Orange. 

Historie

Vietnamkrigen er et stort emne i Historie - ikke blot er konflikten i sig selv ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind