Skriv opgave om den kolde krig

Introduktion

I denne sektion kan du få konkrete idéer til, hvordan du kan skrive en større skriftlig opgave (fx SRP, SSO og SRO), som omhandler den kolde krig. Vi har skrevet denne sektion på dansk, fordi du normalt skal skrive de større skriftlige opgaver på dansk (også selvom de inddrager faget Engelsk).

Idéer til fag

Den kolde krig var en langvarig konflikt som involverede en lang række forskellige politiske, kulturelle og sågar videnskabelige elementer, så der er mulighed for at inddrage en meget bred vifte af de fag, som findes på ungdomsuddannelserne.

Først og fremmest er Historie oplagt at inddrage, da den kolde krig var definerende for hele verdenshistorien i 2. halvdel af det 20. århundrede - og konsekvenserne af konflikten kan fortsat mærkes i dag. Engelsk kan også let komme på banen, da USA naturligvis var en central aktør i konflikten, og der findes et utal af engelsksprogede kilder, som beskriver emnet. Samfundsfag kan være relevant, hvis du fx er interesseret i at studere de ideologiske forskelle på USA og Sovjetunionen. I Mediefag kan du studere nogle af de nyere film om konflikten eller måske nogle af de propagandafilm, som blev produceret under selve den kolde krig. Dansk kan bruges, hvis du fx vil arbejde med Danmarks forho...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind