Genre

“Snehvide” har træk fra magisk realisme

Genremæssigt kan vi både kalde Nicole Boyle Rødtnes’ “Snehvide” for en novelle og et moderne eventyr. Men i mere litteraturhistorisk forstand kan vi også se teksten som et eksempel på magisk realisme. Det primære kendetegn for magisk realisme er, at magi og myter indføjes i skildringen af en ellers realistisk verden. Med magi og myter menes der blandt andet eventyrtræk. Det skyldes, at eventyr netop trækker på overnaturlige begivenheder (magi) og sagnfortællinger (myter).

Overfører vi den magiske realisme på Rødtnes’ “Snehvide”, ser vi, at den realistiske skildring af verden fylder mest. Det er fx her, vi følger TeenQueens dagligdag som instagrammer, hvor hun løber en tur, spiser pandekager og opdager den nye pige på Instagram. Faktisk kan alt det, der sker i teksten, forklares realistisk. 

Men når vi nærlæser teksten, dukker der flere “magiske” træk frem, helt konkret eventyrtræk. Disse bidrager til at give fortællingen et både bizart og symbolsk lag. Helt konkret indeholder teksten flere intertekstuelle referencer til brødrene Grimms oprindelige folk...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind