Synopsis i Psykologi

Denne vejledning til synopsis i Psykologi er tænkt som en hjælp til dig, der enten skal til eksamen i Psykologi B eller skal lave en synopsis i forbindelse med undervisningen i Psykologi.

Til eksamen i Psykologi B skal du lave en synopsis, som eksaminationen tager udgangspunkt i. Derfor er det en god idé at have styr på, hvordan en synopsis i psykologi skal opbygges, så du har det bedst mulige udgangspunkt til eksamen.

Har du brug for at vide mere om, hvordan du går til eksamen i Psykologi B, kan du finde det i Studienets vejledning til eksamen i Psykologi B.

Her kan du læse et uddrag fra vejledningen.

En god synopsis er nøglen til en god eksamen

Selvom du ikke får en karakter for selve din synopsis, så er det alligevel meget vigtigt, at du bruger tid og energi på at gøre den så god som muligt. Din synopsis er nemlig dit vigtigste redskab ift. at sætte rammerne for din mundtlige eksamen og vise lærer og censor, at du både kan identificere relevante problemstillinger i et bilagsmateriale og behandle dem på en grundig og velstruktureret måde. En god synopsis viser også, at du kan bevæge dig over flere taksonomiske niveauer og bruger fagets begreber og teorier fornuftigt. 

Husk også, at du ved eksaminationens begyndelse skal aflevere et eksempler af din synopsis til både lærer og censor. Sørg derfor for at have printet tre eksemplarer på forhånd.  

Gruppesynopsis eller individuel synopsis?

På nogle skoler er der mulighed for, at man kan trække spørgsmål og forberede sig til eksamen i Psykologi B i grupper, selvom selve eksaminationen stadig foregår individuelt og bedømmes individuelt.

Hvis I forbereder jer i en gruppe, er det op til jer selv, om I vil lave en fælles synopsis, som I alle kommer op i, eller om I vil lave hver jeres synopsis. Der kan være argumenter for og imod begge dele, men alt i alt vil det typisk være den bedste idé at lave hver jeres synopsis. På den måde kan I nemlig bedre sikre, at I hver især er 100% klar på indholdet i netop jeres synopsis. Ved en fælles synopsis er der større risiko for, at nogle af jer måske ikke er helt inde i alle punkterne, eller helt enige i alle konklusionerne.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Synopsis i Psykologi

[13]
Bedømmelser
 • 25-03-2015
  jeg syntes at den er rigtig god, da den fortæller meget godt hvad det er man skal, og samtidig viser et eksempel.
 • 17-02-2017
  Givet af 2.g'er på STX
  Super rart at se et eksempel, giver bedre overblik og forståelse!
 • 13-11-2020
  Givet af HF-elev på 2. år
  Med et ord framragende!
 • 18-10-2017
  Givet af HFe-elev på 2. år
  God og brugbar. :)