Opgave 4: Fyldte chokolader

Indhold

a.

-    Voluminet og koncentrationen af en sucroseopløsning er angivet til hhv. 1,50 M og 20,00 mL. 

Først beregnes fortyndingsfaktoren for opløsningen i målekolben.

DF=\frac{V_{f}}{V_{i}}=\frac{100}{20}=5

Sucroseopløsningen er altså fortyndet 5 gange.

\left[ sucrose \right] _{f}=\frac{ \left[ sucrose \right] _{i}}{DF}=\frac{1,50}{5}=0,3 M

En anden mulighed ville være at beregne antallet af mol sucrose i 20 mL af en 1,5 M sucroseopløsning og dernæst dividere denne mængde med voluminet af målekolben. 

b.

-    Et plot af [sucrose] og [glucose] mod tiden er angivet.

Faldet i sucrosekoncentrationen indenfor intervallet er tydeligt givet ved en ret linje. Derfor følger reaktionen nulteordens kinetik.

Hastighedskonstanten er givet ved linjens hældning. Vi kan beregne den ved at tage et hvilket som helst sæt...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind