STX Engelsk B | 31. maj 2021

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk B på STX fra den 31. maj 2021. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at omskrive alle tekstens verber i præteritum (datid) til præsens (nutid). Vi giver dig hints til at finde de relevante verber og bøje dem korrekt.

Assignment 2 tager udgangspunkt i en kort tekst og indeholder tre underopgaver. Først bliver du bedt om at finde fire verballed i fire forskellige tider og forklare reglerne for dannelse af perfektum og pluskvamperfektum ud fra to af eksemplerne. Dernæst skal du finde tre adverbier og skrive, hvad de lægger sig til. Til sidst skal du forklare to understregede eksempler på brug af ubestemt artikel. Vi giver dig hints til at løse alle tre underopgaver korrekt.

Assignment 3 beder dig om at se et kort videoklip og nedskrive syv positivt ladede adjektiver og fire negativt ladede adjektiver. Vi giver dig hints til at spotte adjektiverne og vurdere, hvilke der er positive og negative.

Assignment 4 beder dig om at beskrive den sproglige stil i en brugeranmeldelse fra Yelp.com. Dernæst skal du skrive en formel og grammatisk korrekt besvarelse til anmeldelsen. Vi giver dig hints til både den stilistiske analyse og formuleringen af det formelle svar.

Assignment 5 beder dig om at skrive et summary og et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen “How to Pronounce Knife” af Souvankham Thammavongsa eller TED talken “How a handful of tech companies control billions of minds every day” af Tristan Harris. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk B | 31. maj 2021

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.