STX Engelsk B | 3. december 2019

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk B på STX fra den 3. december 2019. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at omskrive alle verber i præteritum (datid) til præsens (nutid). Vi giver dig hints til at finde de relevante verber og bøje dem korrekt.

Assignment 2 beder dig om at finde eksempler på pronominer (stedord) og adverbier (biord) i et kort videoklip med forfatteren J.K. Rowling. Du bliver også bedt om at skrive, hvad dine udvalgte adverbier lægger sig til. Vi giver dig hints til at vælge de korrekte ord og beskrive de valgte adverbiers funktion. 

Assignment 3 giver dig ti brudstykker af sætninger, som skal sættes sammen til to grammatisk korrekte og meningsfulde tekster. Vi giver dig hints til at sortere brudstykkerne og placere dem i korrekt rækkefølge.

Assignment 4 giver dig et kort tekststykke og beder dig om at beskrive den sproglige stil. Derefter skal du omskrive teksten, så den er i formel stil og grammatisk korrekt. Vi giver dig både hints til at beskrive stilen og omskrive teksten. 

Assignment 5 beder dig om at skrive et summary og et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen “Trio For Four Voices" af Jane McLaughlin eller et uddrag af Michelle Obamas erindringsbog Becoming. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de fire første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

Du kan finde flere generelle råd om Opgave 1-4 på STX B i vores Vejledning til Delprøve 1.

Vejledning til analytical essay

Du kan finde flere generelle råd om at skrive analytical essay i vores Vejledning til analytical essay.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk B | 3. december 2019

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.