STX Engelsk B | 28. maj 2020

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk B på STX fra den 28. maj 2020. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at omskrive alle verber i præsens (nutid) til præteritum (datid). Vi giver dig hints til at finde de relevante verber og bøje dem korrekt.

Assignment 2 tager udgangspunkt i et kort videoklip og indeholder tre underopgaver. Først skal du finde fem positivt ladede adjektiver, og dernæst skal du finde tre forskellige typer spørgende sætninger. Til sidst skal du ud fra de tre sætninger forklare, hvordan man danner spørgsmål på engelsk. Vi giver dig hints til at besvare alle tre underopgaver. 

Assignment 3 giver dig 12 brudstykker, som skal sættes sammen til to grammatisk korrekte og meningsfulde sætninger. Vi giver dig hints til at sortere brudstykkerne efter emne og sammensætte dem i den korrekte rækkefølge. 

Assignment 4 beder dig først om at lave en stilistisk analyse af sproget i en annonce, og derefter skal du skrive et grammatisk korrekt svar i formel stil. Vi giver dig hints til, hvad du kan undersøge i den stilistiske analyse, og hvordan du kan formulere dit svar.

Assignment 5 beder dig om at skrive et summary og et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen "The White Cat" af Jim Brannin eller et uddrag fra en biografi om Tiger Woods af Jeff Benedict og Armen Keteyian. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de fire første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk B | 28. maj 2020

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.