STX Engelsk B | 25. maj 2021

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk B på STX fra den 25. maj 2021. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at omskrive alle tekstens verber i præteritum (datid) til præsens (nutid). Vi giver dig hints til at finde de relevante verber og bøje dem korrekt.

Assignment 2 tager udgangspunkt i en kort tekst og indeholder tre underopgaver. Først bliver du bedt om at vælge seks adjektiver (tillægsord) fra teksten, som skal bøjes i alle tre grader. Dernæst skal du bruge dine seks eksempler til at forklare reglerne for adjektivers bøjning. Til sidst skal du udvælge fire uregelmæssige verber fra teksten og bøje dem i infinitiv (navnemåde), præsens (nutid), præteritum (datid) og perfektum (førnutid). Vi giver dig hints til at løse alle tre underopgaver korrekt.

Assignment 3 beder dig om at se et kort videoklip og bestemme ordklassen på en række ord fra klippet. Derefter skal du finde synonymer til hvert af ordene. Vi giver dig hints til at skrive den korrekte ordklasse ud fra sammenhængen og vælge passende synonymer.

Assignment 4 beder dig om at skrive en kort tekst til et billede, hvor du skal bruge fem obligatoriske ord. Vi giver dig hints til at bruge ordene korrekt og flette dem ind i teksten på en fornuftig måde.  

Assignment 5 beder dig om at skrive et summary og et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen “The Cherry Tree” af Lisa Blower eller artiklen “3 Things Amy Cooper Did In Central Park To Damage Her Reputation And Career” af Terina Allen. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk B | 25. maj 2021

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.