[1]

STX Engelsk B | 2. december 2020

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk B på STX fra den 2. december 2020. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at omskrive alle tekstens verber i præteritum (datid) til præsens (nutid). Vi giver dig hints til at finde de relevante verber og bøje dem korrekt.

Assignment 2 tager udgangspunkt i en kort tekst og indeholder tre underopgaver. Først skal du angive tiden på tre markerede verballed. Derefter skal du skrive eksempler på tre forskellige typer pronominer (stedord) fra teksten og kategorisere dem korrekt. Til sidst skal du bøje seks markerede substantiver (navneord) i singularis (ental) og pluralis (flertal), i det omfang det er muligt. Du skal også forklare regler for substantivers bøjning ud fra eksemplerne. Vi giver dig hints til at løse alle tre underopgaver korrekt.

Assignment 3 beder dig om at se et kort videoklip og bestemme ordklassen på seks markerede ord fra klippet. Vi giver dig hints til at skrive den korrekte ordklasse ud fra sammenhængen.

Assignment 4 beder dig om at beskrive den sproglige stil i et opslag på Facebook og dernæst skrive et formelt og grammatisk korrekt svar på opslaget. Vi hjælper dig med den stilistiske analyse af opslaget og med idéer til at formulere svaret. 

Assignment 5 beder dig om at skrive et summary og et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen “Uncle Dougie's Suitcase” af Alastair Chisholm eller forordet fra James Rebanks' bog The Shepherd's Life: A Tale of the Lake District. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk B | 2. december 2020

[1]
Bedømmelser
  • 10-04-2023
    Givet af 2.g'er på STX