STX Engelsk A | 9. december 2022

Her kan du få hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på STX fra den 9. december 2022. 

Assignment 1 tager udgangspunkt i en kort tekst og beder dig om at finde og skrive et antal verballed i tiderne præteritum, perfektum og pluskvamperfektum. Dernæst skal du forklare, hvordan perfektum og pluskvamperfektum dannes og inddrage to af dine eksempler i forklaringen. Vi giver dig hints til at finde de korrekte tider og skrive en god forklaring. 

Assignment 2 tager udgangspunkt i en kort tekst og består af tre underopgaver. Først skal du finde hele verballeddet til fem understregede hjælpeverber og forklare hjælpeverbets funktion i hvert tilfælde. Dernæst skal du inddele syv understregede pronominer efter type. Til sidst skal du forklare brugen af stort begyndelsesbogstav i fem understregede ord.  Vi giver dig hints til at løse alle tre underopgaver korrekt. 

Assignment 3 tager udgangspunkt i en reklamevideo fra firmaet Jeep. Du bliver bedt om at finde og nedskrive ni forskellige adjektiver og fire forskellige adverbier fra klippet. Dernæst skal du forklare, hvordan man kender forskel på et adjektiv og et adverbium, og undervejs inddrage fire af dine eksempler. Vi giver dig hints til at spotte de rette ordklasser i videoen og give en præcis forklaring på forskellen mellem dem. 

Assignment 4 beder dig om at skrive et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen "The Jam Maker" af Huma Qureshi og artiklen "A feminist's guide to raising boys" af Bibi van der Zee. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv først at løse opgaverne selv!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk A | 9. december 2022

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.