STX Engelsk A | 2. december 2021

Her kan du få hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på STX fra den 2. decenber 2021. 

Assignment 1 beder dig om at finde regelmæssige og uregelmæssige verber i et kort tekstuddrag. Dernæst skal du bruge dine eksempler til at forklare forskellen på regelmæssig og uregelmæssig bøjning af verber. Vi giver dig hints til at finde relevante eksempler og skrive en god forklaring.

Assignment 2 tager udgangspunkt i en kort tekst og består af tre underopgaver. Først bliver du bedt om finde tiden på syv sammensatte verballed og dernæst afgøre, hvilke former de enkelte verber har. Dernæst skal du se på seks understregede ord og afgøre, hvorvidt hvert ord er adjektiv eller adverbium, samt hvilken ordklasse ordet lægger sig til. Til sidst skal du se på fire understregede pronominer og afgøre, hvilken type pronomen de hver især er. Vi giver dig hints til at løse alle tre underopgaver korrekt.  

Assignment 3 tager udgangspunkt i et kort videoklip. Du bliver bedt om at finde eksempler på otte forskellige adjektiver og dernæst bruge relevante eksempler til at forklare, hvordan adjektiver bøjes. Vi giver dig hints til at udvælge gode eksempler og give en grunding forklaring af bøjningsreglerne.

Assignment 4 beder dig om at skrive et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen "We Do Not Deal in Guilt or Blame" af Kate London og artiklen "The Truth About Coccoons" af Sam Anderson. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv først at løse opgaverne selv!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk A | 2. december 2021

[1]
Bedømmelser
  • 06-03-2023
    Givet af 3.g'er på STX