STX Engelsk A | 2. december 2020

Her kan du få hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på STX fra den 2. december 2020. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at finde tre verballed i passiv i tre forskellige tider. For hvert verballed skal du angive tiden, og derefter skal du bruge de tre eksempler til at forklare, hvordan passiv dannes i forskellige tider. Vi giver dig hints til at finde gode eksempler og til at forklare de tilhørende regler. 

Assignment 2 giver dig et tekstuddrag og beder dig om at udføre tre forskellige underopgaver. Først skal du se på fem understregede eksempler med hjælpeverbet to do, hvor du både skal nedskrive hele verballeddet og forklare reglerne for brug af do som hjælpeverbum via eksemplerne. Dernæst skal du bøje seks understregede substantiver i singularis og pluralis og bruge eksemplerne til at forklare regler om substantivers bøjning. Til sidst skal du finde ud af, hvad fem understregede relative pronominer lægger sig til - og forklare, hvorfor netop dette pronomen er blevet valgt i hver situation. Vi giver dig hints til at udføre alle tre underopgaver korrekt.

Assignment 3 giver dig et kort videoklip og beder dig om at finde femten adjektiver og skrive, hvad de lægger sig til. Vi giver dig hints til at finde adjektiverne og undgå de typiske fælder.

Assignment 4 beder dig om at skrive et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen "The Other Couple" af Sandra Marslund eller TED talken "My identity is a superpower - not an obstacle" af America Ferrera. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv først at løse opgaverne selv!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk A | 2. december 2020

[1]
Bedømmelser
  • 23-11-2021
    Givet af 3.g'er på STX