STX Engelsk A | 18. august 2020

Her kan du få hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på STX fra den 18. august 2020. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at finde samtlige relative pronomener i teksten. For hvert eksempel skal du forklare, hvorfor det specifikke relative pronomen er blevet valgt. Vi hjælper dig med at finde alle de relevante eksempler og forklare valget af pronomen i hvert tilfælde.

Assignment 2 giver dig et tekstuddrag og beder dig om at udføre tre forskellige underopgaver. Først skal du bestemme tiden for en række verballed i udvidet tid og forklare reglerne for dannelse af udvidet tid ud fra eksemplerne. Dernæst skal du finde det egentlige subjekt i fire sætninger med there som foreløbigt subjekt og forklare reglerne for kongruens ved foreløbigt subjekt ud fra eksemplerne. Til sidst skal du forklare en særlig bøjning af verbet to be. Vi giver dig hints til at løse alle tre underopgaver korrekt.

Assignment 3 giver dig et kort videoklip og beder dig om at finde seks verballed i passiv. Vi giver dig hints til at genkende de relevante verballed og få alle elementer med.

Assignment 4 beder dig om at skrive et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen "You Are Here" af Dana Miltin eller artiklen “Innocence lost: what did you do before the internet?” af Leah McLaren. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv først at løse opgaverne selv!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk A | 18. august 2020

[4]
Bedømmelser
 • 30-04-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 24-04-2022
  Givet af 3.g'er på STX
 • 07-02-2022
  Givet af 3.g'er på STX
 • 14-01-2022
  Givet af 3.g'er på STX