[0]

STX Engelsk A | 17. august 2022

Her kan du få hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på STX fra den 17. august 2022. 

Assignment 1 tager udgangspunkt i en kort tekst og beder dig om at finde 14 forskellige adjektiver. Dernæst skal du forklare reglerne for adjektivers bøjning ud fra dine valgte eksempler. Vi hjælper dig med at finde gode eksempler og giver dig råd til at inddrage dem i din forklaring.

Assignment 2 tager udgangspunkt i en kort tekst og består af tre underopgaver. Først bliver du bedt om at finde subjektet til en række sammensatte verballed og vurdere, om de relevante verballed står i aktiv eller passiv. Dernæst skal du angive ordklassen på et antal sammensatte ord og forklare, hvordan ordklassen kan ses på sammenhængen. Til sidst skal du bestemme ordklassen på that fire forskellige steder i teksten.  Vi giver dig hints til at løse alle tre underopgaver korrekt. 

Assignment 3 tager udgangspunkt i et kort videoklip fra Greenpeace. Du bliver bedt om at finde 15 substantiver i klippet, som kan være betegnelse for personer. Dernæst skal du om muligt bøje substantiverne i pluralis og bruge eksemplerne til at forklare reglerne for substantivers bøjning i pluralis. Vi giver dig hints til at vælge gode eksempler og til at skrive en grundig forklaring. 

Assignment 4 beder dig om at skrive et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen "The Quiet One" af Stephen Gibbin og artiklen "This should be Scotland’s rewilding election" af Adam Ramsay. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv først at løse opgaverne selv!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk A | 17. august 2022

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.