Stavgang

Her kan du høre en podcast, som giver dig hjælp til at analysere og fortolke Helle Helles novelle ”Stavgang”. Novellen udkom i Ud & Se i januar 2007.

Podcasten giver dig en grundig indføring i, hvordan du kan gribe dit arbejde med teksten an. Du kan både bruge podcasten, hvis du skal skrive om teksten eller forberede dig til en time. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Hun mangler også noget i sit liv. Hun er lidt på udkig efter en mand. Hun hæfter sig meget hurtigt på ham her. Han er også en meget flot mand, tænker hun. Selvom han med hendes ord går der og er delvist handicappet med sine krykker, er hun tiltrukket af ham. Hun får inviteret sig med ham hjem. De bliver bare udenfor, men det er også godt vejr. 

Men hun har ligesom en mangel, som hun forsøger at udfylde på forskellig vis. Først er det med stavene, noget som hun traver afsted med, og så er der manden, som hun hægter sig på og gør sig nogle forhåbninger om. Så bliver hun lidt vred til sidst, da det ikke lykkes. Så hun har også noget temperament.

Der er mange indikationer i teksten på, at hun er ret interesseret i manden. Til eksempel står hun og iagttager ham, mens de taler. Så står der:

Han var i joggingbukser, de havde en udmærket pasform.

Det kan virke som en klar bemærkning om hans bukser, men det viser, at hun har formentlig tjekket hans r** ud. Der står et andet sted: 

Jeg følte mig rimelig opstemt. Jeg nynnede…

Altså hun bliver sådan helt gearet op over, at der er denne her flotte, nye mand, der er kommet til lokalområdet, som hun er klar til at kaste sig over.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Stavgang

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.