Opgaveformulering

Du får din opgaveformulering til SSO, når skriveugen begynder. Opgaveformuleringen angiver de helt præcise krav til din opgave. Du skal følge opgaveformuleringen på den rigtige måde, hvis du vil have en god karakter. Her ser vi på, hvordan du skal læse opgaveformuleringen og forstå dens indhold. 

Opgaveformuleringen bygger på vejledningsforløbet

Når vejlederne laver opgaveformuleringer, så skal de tage udgangspunkt i de overvejelser, som du har haft om dit emne i løbet af vejledningen. Men opgaveformuleringen vil også have nye vinkler på emnet eller bilag, du ikke har set før. Vejlederne vil sørge for, at din opgaveformulering gør det muligt og realistisk for dig at opfylde de faglige mål for SSO.

Hvis du skriver i to fag, kigger vejlederne altid på, om din opgaveformulering behandler både fagspecifikke og tværgående problemer, sådan at fagene får mulighed for at spille sammen. De vil også sikre sig, at du bruger fagene på et passende niveau, og at du i opgaveformuleringen når ud over det, som du har lært i undervisningen.

Eksempel på opgaveformulering

Afhængigt af fagene og dine vejledere, kan opgaveformuleringer udarbejdes forskelligt. Her er et eksempel på, hvordan en opgaveformulering kan se ud:

Titel: Diskursen om udlændinge

Fag: Samfundsfag B

Hvilken betydning har udlændingediskursen for udlændingepolitikken i Danmark?

  • Re
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind