Hvilke typer informationskilder kan du bruge i SRP?

Leksikonartikler

Et leksikon rummer artikler, som i overordnede træk beskriver rigtig mange emner. Til gengæld er detaljegraden af beskrivelsen af et emne som regel ret lille. Derfor er et leksikon bedst til at danne sig et overblik over et emne.

Man snakker i dag ikke om leksikon uden at sige Wikipedia. Wikipedia er et noget specielt leksikon, da det er skrevet af brugerne selv uden en egentlig redaktion. Det betyder selvfølgelig, at der i princippet kan stå forkerte ting i leksikonnet. Nyere undersøgelser viser dog, at kvaliteten generelt faktisk er rigtig god - specielt på den engelsksprogede version.

En af Wikipedias styrker er, at artiklerne ofte henviser til de kilder, hvor skribenten/skribenterne har fået informationerne fra. (Se på dansk under Noter og på engelsk under References i Wiki-artiklen).

Hvis dit engelske er bare nogenlunde, anbefaler vi, at du bruger Wikipedia på engelsk, da Wikipedia-artiklerne her er:

  1. underbygget af kildereferencer i langt højere grad end på den danske version
  2. mere detaljerede og fagspecifikke.

Der findes både generelle leksika og masser af fagspecifikke leksika f.eks. forfatterleksika eller EU-leksikon. Vi giver her links til fire generelle leksika:

Note: Vi anbefaler, at du ikke bruger Wikipedia som direkte kilde i din opgave af følgende grund. Efterhånden er Wikipedia blevet rigtig god, men der er stadig lærere derude, som har et anstrengt forhold til Wikipedia...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind