Skriv en kodebog

Før indtastningen begynder skal vi først have lavet en kodebog. Det er via kodebogen vi kvantificerer vores data. Bogen kaldes en kodebog, da den er en oversigt over de numeriske koder som vi tildeler hver svarkategori. Kodebogen gør også indtastningen meget nemmere, da vi bare skal indtaste et tal fremfor at skrive et helt svar.

Din kodebog vil bestå af dit spørgeskema samt den talværdi som du tildeler hver svarkategori. Du kan opstille kodebogen som et skema som består af tre kolonner: én til overskrifter én til selve spørgsmålet, og én til dine koder.

Overskrift

Spørgsmål

Kode

 

 

 

Overskriften skal du bruge, når du skal indtaste data i Excel. Du bestemmer selv, hvad overskriften til hvert spørgsmål skal være. Det er dog mest logisk, hvis du vælger en overskrift, som stemmer overens med den variabel du undersøger via spørgsmålet. Hvis du f.eks. har følgende spørgsmål: “Hvor gammel er du?” Så ville en oplagt overskrift være “Alder”.

Inden du går i gang med kodebogen, så er det vigtigt, at du giver hvert besvaret spørgeskema et nummer. På den måde kommer du ikke til at rode rundt i dem og det gør det meget nemme...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind