Forbered dig på eksamen

Her kan du få ideer og råd til hvordan du forbereder dig på den digitale eksamen i Spansk A på HHX. Du får hjælp til at forberede dig på både delprøve 1 og delprøve 2 i den digitale eksamen.

Generelle råd

Her giver vi nogle helt generelle råd, som det er en god idé at følge forud for din eksamen.

Læs op på grammatikken

Det er nyttigt at læse grundigt op på spansk grammatik, før du møder op til din skriftlige eksamen. Her kan du fx finde hjælp i Studienets kompendium til spansk grammatik:

Vi vil især anbefale, at du øver dig i at bøje både -ar, -er og -ir verber i de forskellige personer og tider, hvilket vil komme dig til gode både til delprøve 1 og delprøve 2.

Læs gamle eksamenssæt og afleveringer igennem

Vi anbefaler, at du læser nogle af vores vejledende besvarelser til tidligere digitale eksamenssæt. Dette kan give dig en god idé om hvilke typer spørgsmål og svarmuligheder der forekommer i delprøve 1, og hvordan du kan tilgå de mere frie opgaver. Her kan du også se eksempler på gode besvarelser af delprøve 2 i forskellige eksamenssæt.

Derudover er det en god idé at læse dine gamle afleveringer igennem og overveje hvilke ting, du tidligere har lavet fejl i, så du kan målrette din forberedelse efter de ting specifikt. Hvis du er i tvivl om, hvad dine styrker og svagheder er, når du skal skrive på spansk, er det en god idé at spørge din lærer til råds.

Forberedelse til delprøve 1

Delprøve 1 kan være vanskelig, fordi du ikke må bruge nogen hjælpemidler overhovedet. Derfor er der så meget mere grund til at øve sig hjemmefra! Her giver vi dig to råd om, hvordan du kan øve dig.

1. Øv dig i at læse korte tekster på spansk

Som du kan læse om her, så er delprøve 1 uden hjælpemidler. Derfor er det en god idé, at du øver dig i at læse korte tekster på spansk uden at slå ord op i ordbogen, så du vænner dig til det inden eksamen.

For eksempel kan du læse korte artikler i den spanske avis El País, som også findes som online avis: www.elpais.com. Selvom du ikke nødvendigvis forstår alle detaljerne, er det en god idé at øve dig i bare at forstå det ove...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind