Gode udtryk og vendinger

Her giver vi dig nogle eksempler på udtryk og vendinger på spansk, som fx er gode at kunne, når du skal skrive din besvarelse af opgave 2 i delprøve 2. Du kan også bruge nogle af udtrykkene, hvis du skal skrive en mail eller et brev i opgave 1. Vi forklarer dig også hvad du skal være særlig opmærksom på, når du bruger udtrykkene og viser dig eksempler på sætninger med dem.

Vi viser dig følgende udtryk:

Det er en god idé at læse op på disse inden eksamen, så du har dem i baghovedet, når du får opgaven stillet. Vi anbefaler derudover, at du udskriver denne liste, og tager den med til eksamen.

Vi har fornøjelsen af: Tenemos el gusto de

Dette udtryk er godt at bruge, hvis du skal informere en kunde om tilbud eller lignende. 
Her ser du et eksempel på brug af vendingen i forbindelse med at give en kunde et tilbud. 

På spanskPå dansk
Por eso tenemos el gusto de informarles que les podemos ofrecer un descuento del 10% en caso de un pedido considerable.Derfor har vi fornøjelsen af at informere Dem om, at vi kan tilbyde Dem 10% i rabat i tilfælde af en betydelig bestilling.

 

Husk at du skal bøje verbet (udsagnsordet) ‘tener’ i den rigtige person. Fra et virksomhedsperspektiv kan du som udgangspunkt godt bruge 1.person pluralis (flertal)-bøjningen, hvis du taler på hele virksomhedens vegne. Derudover skal du huske at overveje, hvor formel situationen er. Her har vi brugt formel tiltale ('informarles'), da opgaven går ud på at informere en kunde. 

Vi beklager at måtte: Lamentamos (tener) que

Du kan fx bruge dette udtryk, hvis du skal give afslag på noget, eller hvis du skal informere nogen om, at der er blevet lavet en fejl.
Her ser du et eksemp...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind