Opgaver om genre, tema og formål

Du kan være sikker på, at de tre første opgaver i delprøve 1 er opgaver om hovedtekstens genre, tema og formål. Spørgsmålene tester dig i din evne til at genkende hvilken genre en spansk tekst har, samt om du har forstået det overordnede indhold i delprøve 1’s hovedtekst. 

Læs også vores opgavehjælp til tidligere eksamenssæt, hvis du vil se eksempler på gennemgange af denne opgavetype. 

Tekstens genre

I denne opgave bliver du testet i genrebevidsthed. Det vil sige, at du her skal vise, at du kan genkende en genre i en tekst, der er skrevet på spansk. Eftersom dette spørgsmål altid kommer til eksamen, er det en god idé at være bevidst om, hvordan forskellige genrer ser ud generelt. For eksempel har artikler næsten altid en underrubrik, samt citater fra forskellige involverede parter.

Ofte kan du dog også finde frem til tekstens genre ved at udelukke nogle af de svarmuligheder, som du får vist. Hvis du for eksempel kan se, at teksten ikke er fiktion, kan du hurtigt udelukke muligheder, som for eksempel una canción (en sang), un cuento (et eventyr) og lignende.

Her kan du se et eksempel på en besvarelse af denne type spørgsmål, hvor vi har bestemt genren for tekst A i et tidligere eksamenssæt og begrundet vores valg:

a) un diario

b) una carta comercial

c) un discurso

d) un artículo

Rigtigt svar: C

Forklaring

Det rigtige svar er her ’un discurso’ (en tale). Dette kan du for eksempel se ved, at teksten starter med, at

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind