Tid og dato

Hvordan du taler om tid og dato på spansk

Her kan du lære at tale om tid og klokkeslæt på spansk, samt hvordan du taler om ugedage, måneder, år osv. Vi kigger på forskellene mellem klokkeslæt på dansk og spansk og hvilke grammatiske ting du skal være opmærksom på, når du taler om tid og dato. Vi hjælper dig også med at svare på spørgsmål, som andre kan stille dig om klokkeslæt og datoer på spansk. På den måde bliver du klædt bedre på til at have en samtale om emnet på spansk.

Tid

Når du gerne vil sige noget om tid og klokkeslæt eller spørge nogen om hvad klokken er på spansk, er  der nogle vigtige forskelle mellem dansk og spansk, som du skal være opmærksom på. I de følgende afsnit vil vi først tage et kig på, hvordan du kan stille spørgsmål som ‘Hvad er klokken?’ og lignende på spansk. Derudover vil vi se på, hvordan du kan besvare spørgsmål, der relaterer sig til klokken og tid generelt på spansk. 

Spørgsmål om klokkeslæt

Når du skal spørge om klokken på spansk, fungerer det lidt ligesom på dansk. Dog er der nogle vigtige forskelle mellem de to sprog, når du skal tale om tiden. I de følgende afsnit vil vi forklare, hvordan du kan stille forskellige spørgsmål relateret til klokkeslæt på spansk.

Hvad er klokken?
På spansk bruges ordet hora (som direkte oversat betyder ‘time’) til at spørge om et specifikt klokkeslæt. Du kan derfor sige følgende, hvis du gerne vil spørge nogen om, hvad klokken er:

Hvad er klokken? → ¿Qué hora es?

Husk, at subjektet i sætningen ofte udelades på spansk, fordi verbet bøjes specifikt efter subjektets person. I dette tilfælde har vi brugt bøjningen es fordi hora er 3. person ental. Hvis du skal spørge nogen i en meget formel situation, eller hvis du skal spørge en du ikke kender, om klokken, kan du gøre dit spørgsmål mere formelt på følgende måde:

Disculpe señor(a), ¿me puede decir la hora? → Undskyld mig hr., kan du fortælle mi

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind