Gradbøjning af adjektiver

Introduktion til gradbøjning af adjektiver på spansk

Ligesom på dansk, har spanske adjektiver både en positiv (1. grad/grundform), en komparativ (2. grad) og en superlativ (3. grad) form. Den positive form er grundformen af et adjektiv, fx ‘smuk’ eller ‘grim’. Komparativ og superlativ bruges til at sammenligne et substantiv/pronomen med et eller flere andre substantiver/pronominer (fx. ‘Hun er sødere end mig’, eller ‘Hvem er den smukkeste i landet her?’).

På dansk bruger vi normalt endelserne ‘-ere’ og ‘est’ eller ordene ‘mere/mindre’ eller ‘mest/mindst’ til at danne komparativ og superlativ af adjektiverne. På spansk kan du ikke brug endelser til at gradbøje adjektiver. I stedet skal du bruge ordene más (mere) eller menos til at danne komparativ. For at danne superlativ skal du bruge de bestemte artikler i kombination med más og menos

Komparativ (2. grad) dannes med más eller menos

For at danne komparativ på spansk, kan du bruge ordet más på samme måde, som du ville bruge endelsen ‘-ere’ eller ordet ‘mere’ på dansk. Denne slags komparativ udtrykker forhold hvor en ting/en person er mere (fx sulten/tørstig) end en anden ting/person:

Mi

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind