Bueno, malo, grande og pequeño

Fire særlige adjektiver

De fire adjektiver bueno (god), malo (dårlig/ond), grande (stor/storslået) og pequeño (lille) er nogle af de mest brugte adjektiver i det spanske sprog. De opfører sig også lidt anderledes end resten af adjektiverne. De har både regelmæssige og uregelmæssige bøjninger med forskellige betydninger, og de placeres ofte foran de substantiver, de lægger sig til.

Det er vigtigt at være godt inde i disse fire adjektivers bøjninger og funktioner, eftersom det højst sandsynligt er de adjektiver, du kommer til at bruge mest på spansk. I de følgende afsnit vil vi gennemgå de forskellige bøjninger af alle fire adjektiver, samt vise dig hvilke særlige regler, der gælder for hvert adjektiv.

Bueno (god)

Adjektivet bueno betyder ‘god’ på dansk, men afhængig af dets placering og dets bøjning kan det have forskellige betydninger.

Buenos bøjninger

De regelmæssige og uregelmæssige bøjninger af bueno har lidt forskellige betydninger. I den regelmæssige, positive bøjning ser bueno ens ud i begge betydninger, men i komparativ og superlativ har de forskellige bøjninger:

 KomparativSuperlativRegelmæssig
‘God’ i den moralske forstand - at nogen/noget er moralsk godmás bueno/más buena

menos bueno/menos buena
el más bueno/la más buena

el menos bueno/la menos buena
Uregelmæssig
‘G...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind