Socialt ansvar | Fællesdel

Her finder du vores opgavehjælp til fællesdelen fra eksamenssættet “Socialt ansvar”, der blev brugt til eksamen i Samfundsfag A på STX d. 5 december 2019. Du kan bruge opgavehjælpen som en hjælp til din egen besvarelse.

Opgaveformuleringerne lyder:

Opgave 1a. Argumenter ud fra et socialistisk synspunkt imod Laura Lindahls (LA) syn på integration, som det kommer til udtryk i citatet nedenfor.

Opgave 1b. Hvad kan der af figur 1 udledes om sammenhængen mellem alder, køn og danskernes stressniveau. Du skal anvende sociologiske begreber.

Besvarelserne af opgaverne 1a og 1b må samlet maksimalt fylde 700 ord.

 

Uddrag fra opgave 1b

Når vi kigger på punkterne for regressionen for mænd, så kan vi se, at punkterne har en kurvet bevægelse. Det kan betyde på, at den sammenhæng vi ser ikke er lineær. Vi ser også, at andelen af mænd, der føler sig stresset stiger lidt fra 20 til 30 år. Det kan muligvis skyldes, at det er den alder, hvor man typisk får børn.

Punkterne for regressionen for kvinder fordeler sig forholdsvis jævnt om tendenslinjen.

Vi lægger også mærke til, at 80 år er en outlier for både mænd og kvinder. På trods af, at regressionerne viser, at andelen, der føler sig stresset er faldende med alderen, så stiger andelen markant fra 70 til 80 år. En forklaring kan være, at sandsynligheden for at blive syg stiger, når man bliver gammel. Hvis man er meget syg, så er det muligt, at man føler sig mere stresset...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Socialt ansvar | Fællesdel

[1]
Bedømmelser
  • 03-05-2021
    Givet af 2.g'er på STX