Kulturpsykologi

Kultur er en overordnet betegnelse for alle de elementer i et samfund, som bliver videregivet til de nye generationer. Herunder fx også normer og værdier.

Kulturpsykologien beskæftiger sig med de psykologiske faktorer, som kan komme i spil, når vi skal forholde os til vores egen kultur, eller mødet med andre kulturer. 

 

 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra siden om kulturmøder.

Integration 

Integration betyder, at personer fra minoritetskulturen bevarer mange aspekter af deres oprindelige kultur, men alligevel formår at deltage i samfundet på lige fod med medlemmer af majoritetskulturen. 

Integration bliver ofte set som den bedste strategi, fordi den betyder, at man kan indgå i det nye samfund, men samtidig kan holde fast i væsentlige aspekter af sin oprindelige kultur og dermed minimere både indre og ydre konflikter. Successfuld integration kræver dog, at samfundet tilbyder gode vilkår for, at det lykkes, og at personer fra minoritetskulturen ikke bliver mødt af diskrimination pga. de kulturelle træk, som de har valgt at fastholde fra deres oprindelige kultur (fx deres religion). Det kan også være særligt komplekst at integrere sig, hvis der er helt fundamentale forskelle på normerne i majoritetskulturen og ens oprindelige kultur, så det er svært at finde et kompromis. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind