Synspunkter

Her arbejder vi med Susanne Boysens synspunkter i “Socialpornografisk tv”. Vi fokuserer særligt på de synspunkter, som er relevante for emnet om, hvordan reality-tv påvirker vores virkelighedsopfattelse. Vi ser på, hvordan Susanne Boysen, med udgangspunkt i sin egen personlige fortælling, opbygger en kritik af både producenten og seerne af programmet “De unge mødre”.

Der bliver set ned på unge mødre

Susanne Boysens debatindlæg tager afsæt i hendes egne oplevelser, da hun blev gravid som 18-årig. Her mødte hun både “negative blikke og nedladende kommentarer”, men værst var hendes oplevelser med personalet i sundhedsvæsenet:

Da jeg fødte min datter, sad jeg en morgen på sygehuset og spiste morgenmad. En af afdelingens sygeplejersker kom hen til mig, og spurgte, hvornår jeg havde lyst til at snakke med en socialrådgiver. Hun gik automatisk ud fra, at nu hvor jeg var ung mor, skulle jeg forsørges af det offentlige.

Citatet beskriver, hvordan sygeplejersken har en fordom om, at unge mødre må være socialt svage og har behov for offentlig hjælp. Boysen beskriver det som en fordom, som hun understreger, at hun ofte møder.

Fordomme mod unge mødre er skabt af reality-tv

Boysen forklarer i sin tekst, at fordommene mod unge mødre hænger nært sammen med det billede af unge mødre, som bliver tegnet i tv-programmet. Boysen har på et tidspunkt konfronteret en sygeplejerske, som havde en fordom om hendes alder:

Til det svarede hun, at det egentlig ikke havde noget med hendes egne erfaringer at gøre....

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind