Diskussion

Her kan du få inspiration til at diskutere emnet om, hvordan reality-tv påvirker vores virkelighedsopfattelse. Vi tager udgangspunkt i synspunkterne i “Socialpornografisk tv”. Derefter breder vi diskussionen ud og inddrager konkrete forslag til internetsider, der kan give andre perspektiver på emnet.

Efter hvert afsnit finder du nogle forslag til tekster og synspunkter, som du kan bruge til at brede din diskussion ud. Nogle af dem støtter Susanne Boysens synspunkter og kan bruges til at uddybe dem. Andre af dem er uenige med hende og kan bruges som modsætninger i din diskussion.

Hvorfor er vi fascinerede af reality-tv?

Du kan diskutere, hvorfor mange mennesker er fascinerede af reality-tv.  Susanne Boysen mener, at man ser reality-tv, fordi det ofte præsenterer nogle mennesker, som har helt andre livsvilkår, end man selv har.

Samtidigt må det vel også hænge sammen med, at det er underholdende for seerne? For ellers kunne man vel bare se traditionelle dokumentarprogrammer om sociale problemer?

En forklaring på fascinationen kan være, at producenterne skaber dramatiske fortællinger, som er spændende at følge med i. Det er Susanne Boysen inde på, når hun skriver, at de medvirkende i “De unge mødre” fremstilles med et fokus på deres manglende evner som mødre. 

Det kan være spændende, fordi man som seer forventer, at det går galt for dem, og dermed bliver trukket ind i fortællingerne. Du kan overveje, hvorfor problemer, konflikter og ulykker er interessante at se på. Kan det fx være, fordi de kan skabe spænding og dramatik? Eller er det, fordi vi føler os underholdt af noget, der går ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind