Podcast

Her kan du lytte til vores podcast, som hjælper dig med at analysere, fortolke og perspektivere Yahya Hassans digt ”SLUMROYAL” fra 2020. 

00:00Introduktion til digtet og dets genretræk
01:17Kompositionen af digtet 
02:00Digtets sproglige virkemidler, perspektiv og motiver
14:25 Allusioner og intertekstuelle referencer 
15:25Digter-jeget
17:45Fortolkning og tema
21:54Perspektivering og relevans

Medvirkende

Kasper (ph.d. i Litteraturhistorie)

Birgitte (cand.mag i Dansk og Engelsk)

Signe (vært)

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Man kan perspektivere til Yahya Hassans eget forfatterskab, og man kan vælge at perspektivere til autofiktion, som er en generel litterær tendens i Danmark. 

Vælger man det første, skal man selvfølgelig gerne kende lidt til hans første digtsamling, og man kan måske se en udvikling fra den ene digtsamling til den anden i form af, at han i 2’eren er bevidst om, at han er blevet berømt på det tidspunkt. Det er både godt og skidt, men han er også et svært sted i sit liv på det tidspunkt. 

Han har faktisk skrevet nogle af digtene i digtsamlingen, mens han var indlagt på psykiatrisk afdeling. Så han havde også en masse psykiske problemer at slås med, samtidigt med at han på det her tidspunkt blev rodet ind i diverse voldssager. Så hvis man synes, at det er meget kaotisk digt, så afspejler det måske meget godt, hvor forfatteren selv var henne i sit liv og i sit forfatterskab på det her tidspunkt.

Ja, samtidigt giver det også mening at perspektivere lidt bredere til den autofiktive tendens i dansk litteratur fra starten 2000-tallet og ind i 10’erne. Den har præget både romaner og rigtigt mange digte. Der er også en del digtsamlinger, hvor det i lighed med Yahya Hassans digte er prosadigte… 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind