Analyse

På de næste sider kan du få hjælp til at analysere teksten “Slapheden breder sig”. Vi vil kigge på, hvordan skribenten, Henrik Okkels, bygger argumentationen op i sit debatindlæg gennem at tale til fornuft (logos), følelser (patos) og troværdighed (etos).

Introduktion til analysen

Vi ser på, hvordan Henrik Okkels bruger fornuftsargumenter, retoriske spørgsmål og modsætninger til at appellere til læserens fornuft. Vi undersøger, hvordan han bruger humor og andre virkemidler til at påvirke læserens følelser. Endelig kommer vi ind på Okkels’ evne til at fremstå som troværdig over for læseren ved at inddrage sine egne erfaringer, have viden om sit emne og fremstå som en talsmand for læserne.

Vi vil også fremhæve nogle af de sproglige virkemidler og se på, hvordan de får artiklen til at virke overbevisende på modtageren. Her kigger vi nærmere på brugen af ironi, opremsninger og overdrivelser som virkemidler, der kan virke overbevisende på læseren. Vi ser også på betydningen af tegningen til debatindlægget. Desuden kigger vi på, hvordan Henrik Okkels trækker på fordomme for at overbevise sin læser.  Endelig vurderer vi styrker og svagheder i Okkels' argumentation.

Herunder får du nogle arbej...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind