The PEE model

Hvornår skal jeg bruge PEE-modellen?

PEE står for Point-Evidence-Explanation. Det er egentlig ikke en skrivehandling i sig selv, men en model som kan være nyttig at bruge i forbindelse med mange af de øvrige skrivehandlinger - fx analysis, interpretation og discussion. Den kan derfor være relevant at bruge uanset hvilken uddannelse du er i gang med - og kan også sagtens bruges i andre sammenhænge end den rent engelskfaglige. 

Du kan også blive præsenteret for PEE i forbindelse med mundtligt arbejde. Fx er PEE-modellen en central del af det populære Do Debate!-koncept, hvor man arrangerer debatprogrammer på engelskhold og konkurrerer om at fremlægge de bedste argumenter. 

Hvad er PEE-modellen?

PEE-modellen er egentlig ikke en skrivehandling i sig selv, men en model som kan være nyttig at bruge i forbindelse med mange af de øvrige skrivehandlinger - fx analysis, interpretation og discussion. Modellen kan bruges til at skabe struktur i ens argumenter, når man skriver et afsnit i en faglig tekst. Idéen med modellen er at dele indholdet i hvert afsnit op i tre logiske elementer: Point-Evidence-Explanation.

Point står for påstand e...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind