Diskussion

Hvad er en diskussion?

I hverdagens sprog bliver diskussion ofte brugt om at skændes eller være uenige, så diskussioner kan vindes eller tabes. Sådan må du ikke se på skrivehandlingen diskussion!

Når du skriver diskuterende, så handler det i stedet om at skabe et overblik over et emne. Det gør du ved at fremhæve forskellige synspunkter på emnet og dets problemstillinger. Du skal altså vise begge sider af en sag, og her er det vigtigt, at du ikke tager personligt stilling, men fremlægger synspunkterne neutralt. Skriv ikke ”jeg synes” eller ”jeg mener”. Du skal altså bruge en faglig stemme i diskussionen.

Typisk vil din diskussion tage udgangspunkt i synspunkter fra et tekstmateriale, hvor teksterne kan være uenige om emnet. Så er det ret let at stille synspunkterne op i mod hinanden i din diskussion. Andre gange må du også selv overveje, om der kan være modsatte synspunkter til de synspunkter, du finder i tekstmaterialet.

Diskussionen vil i nogle tilfælde skulle bygge videre på øvrige dele af din opgave - fx en analyse. Så du skal sørge for, at din diskussion ligger i forlængelse af din øvrige opgave ved at tage nogle af de samme emner op.

I andre tilfælde ligger diskussionen som en selvstændig del af din opgave, hvor du så til gengæld skal tage udgangspunkt i et tekstmateriale, som hører til opgaven. Det er vigtigt, at du inddrager dine tekste...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind