Diskussion

​​​​​​​​​​​​​​Hvad er det at diskutere?

I hverdagens sprog bliver diskussion ofte brugt om at skændes eller være uenige, så diskussioner kan vindes eller tabes. Sådan må du ikke se på skrivehandlingen diskussion.

Når du skriver diskuterende, så handler det i stedet om at skabe et overblik over et konkret og afgrænset emne. Det gør du ved at fremhæve forskellige synspunkter på emnet og dets problemstillinger.

Diskussionen rummer så at sige begge dele af en sag, og det er vigtigt, at du ikke selv tager stilling, men fremlægger synspunkterne loyalt og neutralt.

Typisk vil din diskussion tage udgangspunkt i synspunkter fra et tekstmateriale, hvor teksterne kan være uenige om emnet. Så er det ret let at stille synspunkterne op i mod hinanden i din diskussion. Andre gange må du også selv overveje, om der kan være modsatte synspunkter til de synspunkter, du finder i tekstmaterialet.

Eksempel på diskussion

Her har du et eksempel på en diskussion om emnet feminisme, hvor et synspunkt fra en tekst sammenfattes og derefter sammenlignes med et modsat synspunkt.

På den ene side er der, som Stampe Andersen viser, en tendens i retningen af, at unge mænd ikke får taget en uddannelse, at kvinder ender som alenemødre, og at kernefamilien, som vi kender den, er på tilbagetog. Men på den anden side virker det noget overdrevet at fremstille alt dette som en katastrofe, som femismen bærer det overordnede ansvar for. Derimod bør man også tage højde for alle de positive ting, feministerne igennem tiden har været med til at kæmpe for...

Krav til diskussionen

I en diskussion skal du forsøge...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind