Debat

Hvad er det at skrive debatterende?

Formålet med den debatterende skrivehandling er at overbevise modtageren (læseren) om, at du har ret i dine synspunkter. Skrivehandlingen debat hører til Den debatterende artikel, som man skriver på STX og HF. 

I den debatterende artikel tager du udgangspunkt i en tekst eller mediemateriale, som handler om et specifikt emne. Dette emne skal du diskutere. Det vil sige, at du skal udvælge relevante synspunkter fra teksterne og fremlægge dem for din læser på en måde, så læseren får indsigt i dem. Som del af diskussionen skal du også inddrage alternative syn på synspunkterne, så du får fremlagt flere nuancer af emnet. I diskussionen må du ikke inddrage din egen mening. Det skal du til gengæld i en efterfølgende debat.

Debatten udgøres af et eller flere konkrete eksempler, som kan vise dit eget synspunkt på emnet. Når du skriver debatterende, så skal du altså på forhånd have bestemt dig for, hvad du mener om emnet. Du skal så forsøge at argumentere for synspunkterne gennem en solid og saglig argumentation.

Da formålet med den debatterende sk...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind