Analyse

Den analyserende skrivehandling er meget almindelig i Dansk. Den er koblet til de forskellige analysemetoder og er den måde, vi formidler den konkrete analyse.

Hvad er en analyserende skrivehandling?

Den analyserende skrivehandling kan typisk udfoldes på to forskellige måder: analyse af virkemidler og tematisk analyse. Disse to måder kan sagtens kombineres.

Som regel er der et væld af ting, du kan analysere på, så derfor er analysen også nødt til at have fokus og en indgangsvinkel.

  1. Fokus handler om, at du kun inddrager de elementer fra teksten fx personer, forløb, symboler m.v., som understøtter din samlede analyse. 
  2. Din indgangsvinkel kan enten være et bestemt tema, du vil fokusere på i din analyse, eller nogle genremæssige træk ved teksten.

Mens fokus altså handler om at stille skarpt på det vigtigste i en tekst, så handler indgangsvinklen om den tilgang, som du har til analysen. Det er meget vigtigt, at du udvælger nogle ting, du særligt vil fokusere på i din analyse, for du har ikke plads eller tid til at analysere det hele!

Den analyserende skrivehandling skal altid være tekstnær, det vil sige at du skal holde dig tæt til den tekst, du analyserer. Derfor skal du altid læse teksten grundigt og gerne flere gange. Hvis man ikke forstår teksten ordentligt, kommer man of...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind