På eksamensdagen

Her kan du læse om, hvad du skal være opmærksom på af praktiske ting på selve eksamensdagen. Du får også et forslag til, hvordan du bedst kan disponere din tid under eksamen.

Mød op i god tid

Det er afgørende, at du møder op i god tid, når du skal til eksamen. Hvis du kommer for sent, kan du risikere, at du ikke får lov til at deltage ved prøven - og selv hvis du alligevel får lov, har du spildt kostbar tid!

Så du skal sørge for at sætte dig grundigt ind i de præcise mødetider. Ofte vil det være et krav, at du møder lidt tid før selve eksamen begynder, typisk mindst 30 minutter før. Der går altid lidt tid med at finde de rigtige pladser, tilslutte og starte ens laptop, aflevere mobiltelefoner og andre ting. Spørg din lærer, hvis du er i tvivl om, hvornår I helt præcist skal møde op.

Følg reglerne

Du skal være helt klar over, hvilke regler der gælder under den skriftlige eksamen. Din skole skal have et eksamensreglement liggende på sin hjemmeside, som du bør orientere dig i, inden eksamensperioden starter.

Kommunikation

Det er altid strengt forbudt at kommunikere med andre under prøven. Selv en kort og helt uskyldig samtale med en kammerat kan føre til, at I begge bliver bortvist fra eksamen. Så lad være med at tage chancer. Der vil være masser af tid til at diskutere opgaverne med dine holdkammerater, når eksamen er overstået.

Det er også vigtigt, at du slukker og afleverer din mobiltelefon, når du møder op til eksamen. Hvis du har glemt det - og den pludselig ringer i tasken - kan du risikere en bortvisning.

Du må ikke bruge internettet eller din telefon til at skrive beskeder til dine holdkammerater til eksamen, og du må heller ikke udveksle mails eller beskeder med nogen udefra. 

På din skole kan det være tilladt at bruge bestemte I-bøger, som har været en del af jeres undervisning, og som er nævnt i undervisningsbeskrivelsen. Det kan også være tilladt at gøre brug af onlineordbøger eller at hente noter fra undervisningen ned fra Lectio.

Når du bruger disse tilladte materialer, er det vigtigt, at du bruger såkaldt ‘dybe links’ (saml meget gerne de tilladte links i et Word-dokument eller en PDF på forhånd, hvis din lærer ikke allerede har gjort det) - så du kun er de helt specifikke steder på nettet, som du har lov til at være.

Normalt er reglen ved disse eksamener dog, at man så vidt muligt skal undgå at bruge nettet (fx skal man downloade de relevante I-bøger som PDF, eller bruge de relevante ordbøgers offline-version, hvis man på nogen måde har mulighed for det). Hvis du er i tvivl om, hvad der er tilladt på netop jeres hold, så er det bedst at spørge din lærer.

Hjælpeprogrammer, som kræver adgang til internettet, er i øvrigt ikke tilladt, når der er begrænset adgang til int...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind