Gode råd til din forberedelse

Her kan du få nogle råd til, hvordan du bedst muligt kan forberede dig op til den skriftlige eksamen i Dansk. Vi vil komme ind på betydningen af få valgt den rigtige opgavetype, bruge tidligere feedback på dine afleveringer og at bruge relevante analysemodeller.

Du ved ikke, hvad emnet til den skriftlige eksamen bliver, og derfor kan du ikke forberede dig på det. Derimod kan du forberede dig på opgavetyperne på din uddannelse og på den måde øge sandsynligheden for at få en god karakter.

Vælg din opgavetype

I alle eksamenssæt vil der være flere opgavetyper at vælge imellem. Op til eksamen kan det være en rigtig god idé, at du overvejer, hvilken type opgave du gerne vil skrive. Hvis du fx tidligere har haft svært ved at analysere og fortolke skønlitteratur, så bør du overveje at vælge en opgave med fokus på sagprosa. Eller hvis du er rigtig godt til at skrive engageret og kreativt, så gælder det om at vælge en opgavetype, hvor du får mulighed for det.

Ved at vælge en favoritopgave kan du forberede dig grundigt på netop denne type og blive ekspert i den. Samtidigt sparer det kostbar tid ved selve eksamen, hvis du ikke behøver at gøre dig lange overvejelser. Det gør også din forberedelse af eksamen lettere, fordi du så ikke behøver at sætte dig ind i kravene ...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind