HTX

Her kan du læse om eksamensformen på HTX og EUX (teknisk): Digital eksamen med netadgang. På denne side vil vi trin for trin vejlede dig i, hvad du skal gøre for at forberede dig bedst muligt på at skrive din eksamensopgave. 

Siden gælder dig, der er startet på HTX før august 2017.

Først får du en kort oversigt over eksamensformen. Derefter giver vi gode råd til at vælge opgavetype. Til hver opgavetype kan du finde en grundig skrivevejledning til alle opgavens dele og et opgaveeksempel til 12. Endelig giver vi dig henvisninger til relevante analysemodeller og -vejledninger.

Kend din eksamensform

I boksen herunder kan du se en kort oversigt over eksamensformen i skriftlig dansk på HTX.

Typer af eksamenDigital eksamen med netadgangTid5 timerOpgavetyper

Analyse og fortolkning

Redegørelse og diskussion

Kronik

ValgmulighederDer er fire opgaveformuleringer at vælge imellem.Tema for opgavesættetOpgavesættets forskellige tekster og opgaveformuleringer refererer til et fælles tema fx Dannelsesrejsen eller Efter apocalypsen. Temaet kort beskrevet på første side af opgavesættet. Det er vigtigt, at du læser den tekst, da den er med til at give dig en vinkel i opgaverne.


Hvis du er elev på EUX (teknisk) skal du til samme eksamensform som HTX-eleverne.

Eksamener med fuld adgang til internettet

Når du skal til eksamen med netadgang, har du adgang til et meget stort materiale: Blogs, artikler, reklamer, film mm.

Internetadgangen kan være en stor hjælp, hvis du mangler inspiration til noget med din opgave. Du kan fx finde andre og nye vinkler på det emne, du skriver om. Dog er der også nogle ting, du skal være særligt opmærksom på, når du har adgang til nettet. Det kan være en fin idé at finde inspiration fra tekster/opgaver på internettet til din eksame...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind