Personkarakteristik

Iris er præget af et barskt miljø

I Jonas Risvigs kortfilm “Sort som Iris” er hovedpersonen den ca. 13-årige Iris, der netop har mistet sin far. Filmen viser på flere måder, at Iris er vokset op i et socialt belastet miljø. Lejligheden er fx beskidt og næsten uden møbler, og den ligger i et ghettolignende kvarter med slidte højhuse og affald på fællesarealerne. Iris’ far ligner desuden stereotypen på en kriminel, idet han har kniv-ar i ansigtet og tatoveringer på hænderne (01:00-01:03). Hans samuraisværd er temmelig sikkert ulovligt, da den slags kræver en speciel våbentilladelse. 

Iris har en opførsel, der viser, at hendes identitet er formet af det hårde miljø, hun er vokset op i. Selvom hun er i dyb sorg over faderens død, ser vi hende aldrig græde. Hun synes også, det er sjovt at true socialarbejderen med, at hun vil halshugge ham med faderens samuraisværd (00:43-01:07). 

Iris forsøger generelt at trappe konflikten med socialarbejderen op ved at være provokerende: “Der er ikke nogen, der bestemmer over mig. Og slet ikke en, der ser så dum ud, som ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind